Två nya hundskålar

Två hundskålar. Att man kan bli så varm i kroppen av lycka av två hundskålar i ens kök.

Ett hem som en gång haft en hund blir inte ett riktigt hem utan ljudet av tassar, någon som alltid vill kela och en viftande glad svans som kommer mot en när man kommer hem. Det har gått nästan ett år sedan Alice gick bort. Hade aldrig kunnat ana att jag t.om skulle sakna de där förbaskade hundhåren så det gjort ont i kroppen. Jag har inte ens tyckt det varit skönt att slippa kvällspromenaden en mörk, stormig och regnig november-kväll. Bara saknad. Saknad efter den där tillgivna nosen och bokade hundplatsen längst fram i fören på båten. Kramkalas som aldrig vill ta slut med barnen på golvet, på gräset och på stranden. Tassarna på mina fötter under middagsbordet.

Alla praktiska prylar skänktes bort när Alice lämnade oss efter tretton år. Men nu står de här. Två nyinköpta skålar, en liten korg och lite annat smått och gott. Hela familjen var i hundaffären idag och jag gick bara och njöt. Tyckte nästan också om det hysteriska rosa glitterkopplet Filippa tyckte var så tjusigt.

Om 46 timmar hämtar vi hem vår nya lilla familjemedlem. Min underbara svärmor Agneta Olsson saknar också hund, men är en alldeles för aktiv pensionär för att hinna med en på heltid. Och vi i vår familj är borta lite för mycket på vardagarna för att hinna med en hund på heltid. Så den briljanta lösningen blir delad vårdnad om vår lilla pärla.
Längtar 46 timmar framåt så jag kan spricka.

Livet känns komplett igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s