Yrkesgruppen som skrattar mest på jobbet

Vet du vilken yrkesgrupp som skrattar mest på jobbet?? De inom vård och omsorg. Idag höll jag en lunch-föreläsning för detta härliga gäng som arbetar på Ekhaga Äldreboende i Kungsbacka.

Här gör man fotoutställning med de boende som fotomodeller, spelar sittande innebandy och har stort fokus på sitt värdegrundsarbete. Denna vecka har personalen hållbarhets-vecka med olika fokus som miljöutbildning, mindfullness-kurs, second hand-försäljning och idag var det min tur att prata om mina erfarenheter och reflektioner om hållbarhet. Förutom en del #metoo och jämställdhet blev det en hel del kring den superduper-viktiga frågan arbetsglädje samt vikten av att inspireras av och lyfta fram människor som är ”äldre”. En av mina favoriter är Åhléns-modellen/atleten Barbro Bobäck, världens snabbaste 70-åring, som började träna på senare år. Så cool, blir lite tårögd av filmen med henne.

Vi resonerar kring att man nog behöver vara nära till skratt när man också jobbar en hel del med sorg. Fina och nyttiga reflektioner.
I min research inför denna föreläsning fick jag också lära mig att den yrkesgrupp som skrattar minst är verksamma inom kontor och administration. Här kan vi lära mycket av varandra.
YOLO – ett skratt sägs ju förlänga livet…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s