Världens viktigaste bok

Jag är så fruktansvärt arg och frustrerad nuförtiden. Vill ofta bara skrika rakt ut. Vi är på fel väg med så mycket. Men jag gör mitt yttersta för att inte hålla på att klaga och gnälla, för vad hjälper det?? Inte mycket. Framförallt eftersom jag personligen verkligen inte har något att klaga över. Så jag fortsätter försöka sprida positiva tankar och idéer, för jag tror så starkt på det fina hos mänskligheten.

Jo, jag blir helt galen av vidriga SVT-chefer och andra tusentals sugardaddies som vill betala för en oskuld av en 14-åring, av tanken på min nära vän som blev sexuellt utnyttjad från sex års ålder, av alla uttalanden och den barnsliga men livsfarliga pajkastningen mellan Kim Jong Un och Trump, av nazister som får säga och gör vad de vill på Sveriges gator, av SD som förföljer och trakasserar fantastiska människor som Mariah Ben Salem Dynehäll och underbara initiativet #jagärhär.

Jag blir galen av alla monster som utnyttjar och våldtar barn, och som polisen inte hinner ta ens när alla bevis finns.
Jag älskar män, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att världen vore en snällare och mycket bättre plats om vi lät fler kvinnor få ta plats och lysa med all sin kraft.

Denna bok är fylld med 100 fantastiska kvinnor som finns och funnits i världshistorien. En otroligt viktig bok. En sida per kvinna på lättläst engelska. Jag skäms över att bara veta om knappt 10 stycken av dem som presenteras, bl.a. Astrid Lindgren, Michelle Obama och Malala. Resten känner jag inte till!!! Så många starka otroliga kvinnor vi har att tacka för så mycket. Som hela världen borde känna till och inspireras av. De har inte lett några krig utan gjort skillnad på annat sätt.

Ojojoj, vad jag ska läsa denna fantastiska bok för min dotter. Jag ska be min 13-årige son läsa den.  För jag vägrar sträva mot något annat än att de ska få en ljusare, sjysstare och jämlikare framtid. Köp och läs den du också. Jag blir glad bara av att se det fina omslaget på mitt nattduksbord. För våra barn och barnbarns skull och för en snällare värld.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s