Zara Larsson och Sven Melander

backazara

Bra och nödvändigt att Sven Melander mfl ser till att detta kommer upp till debatt igen. Till alla PAPPOR MEN också alla MAMMOR -vi behöver ta vårt gemensamma ansvar. Igår hade vi två söner med varsin killkompis samt vår dotter vid middagsbordet och tog upp diskussionen om hur man är sjysst på nätet och vad feminism verkligen handlar om. Själv har jag dåligt samvete över att jag inte har så bra koll på vad mina söner gör på instagram och snapshat, utan hoppas och tror, säkert ganska naivt, att den kommunikation de väljer att deltaga i är positiv. Pågrund av mitt dåliga samvete känns frågan om nätmobbning extra viktig.
Vet inte om allt i diskussionen föll på plats hos två 15-åringar som tycker att ”tjejerna i skolan som tjatar om att de är feminister har blått hår, alltid är så skrikigt arga, armbågar sig före i lunchkön för att de säger att det är deras tur nu” och två 12-åringar som längtar efter att få börja sexan för då kommer de få ha sina mobiler på rasterna.
Men jag och Peter gjorde iallafall tydligt att vi hoppas att alla runt bordet är feminister, för det handlar inte om att ha blått hår eller vara skrikigt arg – feminist är man när man tycker att ens mamma har samma värde och rättigheter som ens pappa och att ens lillasyster är lika mycket värd som ens lillebror. Och det är aldrig, aldrig OK att vara taskig på nätet. Och mitt eget höstlöfte får bli att vara mer närvarande i mina barns sociala media.#backazara @fridaboisen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s