Svimma hos tandläkaren

tandläkaren

Var såååå himla nära att göra bort mig för all framtid på tandvårdsmottagningen Onsala idag.
Sedan två månader tillbaka har vi en tandläkartid till Ludvig för att dra ut en av sina stora vuxenhörntänder. Jag och maken kom överens om att han skulle gå med, eftersom han gillar sjukhusmiljö och det gör inte jag. Ett kundbesök i Danmark kom i vägen, (nej, ingen fallskärmshoppning idag, vad jag vet) och jag fick gå med istället. Tar med mig en tjock bunt med ”CSR-strategies” för en viktig kund, som jag tänker jag ska vara effektiv och läsa medan jag lugnt och mamma-klokt sitter bredvid min son under tandborttagningen. Läser mina papper, men är självklart delaktig när den snälla och pedagogiska tandläkaren visar alla olika verktyg, tänger och apparater hon använder. Hon bänder loss tanden med hjälp av lite extra bedövning när sonen kvider till och tycker det gör lite ont. (När mina barn får ont kan jag ibland uppleva det som att jag inte klippt navelsträngen från dem riktigt och deras smärta känns fysiskt i mig ).

Jag försöker läsa mina jobbpapper. Märker att jag känner mig lite illamående och varm. Droppen är när tandläkaren glatt visar upp den fina utdragna tanden med sina blodiga jätterötter. Sonen ser lugn och sansad ut och tittar intresserat på tanden. Jag ler och säger” Åh, vad fin. Det där gick ju lätt som en plätt.” Sedan känner jag hur jag nästan ska kräkas. Haspar snabbt ihop mina strategidokument, hinner få ur mig att jag bara måste på toa lite. Hinner precis in på handikapptoaletten och kastar mig ner på golvet med jacka och papper utspridda på golvet. Hinner lägga fötterna högt. När jag ligger där med näsan i kisslukten ca 5 cm från toastolens fot tänker jag att det iallafall var tur att jag inte hamnade på golvet bredvid tandläkarstolen med min son i.
Om tre veckor är det dags för nästa hörntand. Då råkar Peter visst också vara utomlands. Den dagen struntar jag nog iallafall i att ta med några CSR-strategi-dokument.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s